Driedubbel glas

Driedubbel glas ook wel HR+++ glas genoemd is zoals de naam al doet vermoeden drie lagen glas die als raam in je kozijn kan worden geplaatst en daardoor je huis vele malen beter isoleert. Inmiddels is iedereen al bekend met dubbelglas (of HR+) en de voordelen daarvan wat betreft de isolatie van het huis. Net zoals bij dubbelglas dat bestaat uit twee lagen glas met een stilstaand laag lucht of edelgas daartussen, bestaat driedubbel glas uit drie lagen glas met daartussenin twee lagen lucht of edelgas. Hierdoor heeft dit glas een zeer lage U-waarde en krijg je de allerbeste isolatie voor je woning die op dit moment verkrijgbaar is.

Wat is de U-waarde?

De U-waarde, welke in Belgiƫ K-waarde wordt genoemd, is de isolatiewaarde van glas. Met de U-waarde wordt de hoeveelheid warmte aangegeven die door het glas verloren gaat. Voor de best mogelijke isolatie wil je zo min mogelijk warmte verliezen via het glasoppervlak. Dit betekend dat hoe lager de U-waarde van een glassoort hoe beter de isolatie van het glas is. De U-waarde van driedubbel glas is de laagste van alle soorten en ligt tussen de 0,5 en 0,9.

Zijn mijn huidige kozijnen geschikt voor driedubbel glas?

Niet alle kozijnen zijn geschikt om driedubbel glas in te installeren. HR+++ glas heeft een gemiddelde dikte van 37 millimeter waardoor het niet altijd mogelijk is om dit in de bestaande kozijnen van je huis te installeren. Wanneer de kozijnen toch aan vervanging toe zijn of je staat op het punt om nieuwe kozijnen aan te schaffen dan is het een goed idee om hierbij aan te geven dat je driedubbel glas wilt gaan zetten. Laat je hierover eerst door een specialist adviseren.

Wat kost een glaszetter?

Wat kost het inhuren van een glaszetter? Neem nu contact op met bedrijven in jouw regio, vergelijk het aanbod en kies voor de beste deal. Deze dienst is gratis en vrijblijvend.