Driedubbel glas kopen

De reden om driedubbel glas te kopen is voor de meeste mensen een besparing op de energierekening. Door de optimale isolerende werking van driedubbel glas, oftewel HR+++ glas verliest je huis zo min mogelijk warmte door het glas. Hierdoor is er minder energie nodig om het huis op een aangename temperatuur te houden. Omgekeerd werkt dit ook in de zomer wanneer je de koelte van een airconditioning graag binnenshuis wilt houden en de warmte buitenshuis zodat de energiekosten zo laag mogelijk blijven.

Waar kun je driedubbel glas kopen?

De meeste glaszetters kunnen driedubbel glas leveren en installeren. De prijs voor een professionele plaatsing van driedubbel glas verschilt per glaszetter. Het is daarom aan te raden om bij meerdere glaszetters een offerte aan te vragen om jezelf van de best mogelijke prijs te verzekeren. De prijs van triple glas is een flinke investering en ligt een stuk hoger dan die van dubbelglas met een gemiddelde prijs van €120 euro per m2. Met de extra besparing op de energiekosten kun je natuurlijk wel ieder jaar een deel van deze investering terugverdienen.

Waar moet je op letten?

In de eerste plaats moet je je afvragen of de huidige kozijnen wel geschikt zijn voor driedubbel glas wat een gemiddelde dikte van 37 millimeter heeft. Om dit te bepalen kun je de hulp van een specialist inroepen. Deze kan je dan meteen een offerte geven wat de plaatsing van driedubbel glas jou gaat kosten. Bereken vervolgens hoeveel je jaarlijks kunt besparen op de energiekosten en hoelang het duurt voordat je deze investering hebt terugverdiend. Op basis van deze berekening kun je bepalen of HR+++ glas een goede investering voor je is.

Wat kost een glaszetter?

Wat kost het inhuren van een glaszetter? Neem nu contact op met bedrijven in jouw regio, vergelijk het aanbod en kies voor de beste deal. Deze dienst is gratis en vrijblijvend.