Voordelen gehard glas

Als je kiest voor gehard glas dan zijn er verschillende voordelen waar je van kunt genieten.

De voordelen en veiligheid

Als gehard glas breekt dan breekt het eigenlijk in duizenden stukjes. Door de manier van produceren van gehard glas is het mogelijk om het glas niet alleen zeer sterk te maken, maar ook veilig wanneer het toch mocht breken. Door het glas eerst sterk te verhitten en daarna af te koelen is het mogelijk om het glas stootvast te maken. Het glas is wel vijf keer sterker dan normaal enkel of dubbel glas van eenzelfde dikte. Als een glasplaat toch mocht knappen dan valt het in duizenden deeltjes uit elkaar. Een goed voorbeeld is een bushokje, waar je de gebroken glasplaat ziet. Het zijn vele kleine stukjes glas. De stukjes hebben tevens ook minder scherpe randen. Hierdoor kunnen ze minder schade aanbrengen aan iemand als die er dicht bij in de buurt staat.

Waar kom je gehard glas tegen?

Door de voordelen kom je het eigenlijk overal tegen. Je ziet het in winkelruiten, bushokjes, glazen deuren, douchewanden en schermen en ook in tafelbladen of bij een balkonafscheiding. Overal waar een sterk stuk glas nodig is, wordt gehard glas in de juiste dikte gebruikt.

Wat kost een glaszetter?

Wat kost het inhuren van een glaszetter? Neem nu contact op met bedrijven in jouw regio, vergelijk het aanbod en kies voor de beste deal. Deze dienst is gratis en vrijblijvend.