Glasafval

Als je jouw huidige ramen laat vervangen met HR+ glas dan is het goed om te weten wat er met het oude glas gebeurt. Je kunt natuurlijk besluiten om het oude glas zelf te houden. Misschien kun je er iemand nog blij mee maken. Vaak is dat echter niet het geval. Vooral wanneer dubbel glas lek is heeft niemand nog iets aan het glas. En zou het raam dus gerecycled moeten worden. Het is slim om het glas afval (de oude ruiten) door de glaszetter af te laten voeren.

Wat gebeurt er met het afval?

Glas wordt opnieuw gebruikt. Het wordt vaak vergruisd en er wordt hierna opnieuw glas van gemaakt. In de meeste gevallen zal het verpakkingsglas worden. Hierdoor help je dus om te besparen op de grondstoffen en energie in de hele wereld. Recyclen waar mogelijk is natuurlijk een goede zaak.

Weet je niet wat er met het glas afval gebeurt?

Als het onbekend is wat er met het afval gaat gebeuren dan is het slim om te informeren bij de glaszetter wat ze ermee doen. Misschien heb je hier ook geen interesse in. Het is beter en verstandiger om te ontdekken wat er mogelijk is met het afvalglas. Tenminste als je hier ook zelf interesse in hebt. Misschien wil je alleen maar nieuwe HR+ ramen in je huis hebben en is de kous hiermee af.

Wat kost een glaszetter?

Wat kost het inhuren van een glaszetter? Neem nu contact op met bedrijven in jouw regio, vergelijk het aanbod en kies voor de beste deal. Deze dienst is gratis en vrijblijvend.