U-waarde

Als je HR++ glas gaat kopen dan is het goed om iets te weten over de U-waarde. Graag bespreken we met je in dit artikel de isolatiewaarde van dubbelglas. Wat is echter deze waarde? De U-waarde is de hoeveelheid warmte die per seconde per m2 en per graad verschil in temperatuur tussen een kant en de andere kant doorgelaten wordt. Het wordt ook wel het warmtedoorgangscoëfficiënt genoemd en vroeger de K-waarde (in België wordt het nog steeds de K-waarde genoemd). De waarde geeft dus de mate van de isolatie aan van een bepaald materiaal (in dit geval glas). Een hoge U-waarde betekent een slechte isolatie en een lage waarde zeer goed isolerend glas.

De isolatiewaarde per glas soort

Het is natuurlijk pas interessant om de isolatiewaarde te kennen als je ook de U-waarde van de andere glassoorten kent. Hieronder wordt de U-waarde van verschillende soorten glas weergegeven.

Soort Kenmerken Isolatiewaarde
Dubbel glas Spouw met droge lucht U-waarde: 2,9 W/m2
K-vulling: Lucht
Diktes: 5-15-4 millimeter
HR+ glas Spouw met droge lucht en een coating U-waarde: 1,6 W/m2
K-vulling: Lucht
Dikte: 5–15-4 millimeter
HR++ glas Spouw met edelgas en een coating U-waarde: 1,1 W/m2
K-vulling: Argon gas
Dikte: 5-15-4 millimeter

Hier zie je dus dat de U-waarde bij HR++ het laagste is. Hiermee wordt ook aangetoond dat het HR++ glas de beste isolatie heeft. Het verschil ten opzichte van normaal dubbel glas is natuurlijk erg groot. Het is meer dan de helft.

Bespreek de mogelijkheden met glaszetters

Indien je van plan bent om isolatieglas te kopen dan is het verstandig om de mogelijkheden met glaszetters te bespreken.

Wat kost een glaszetter?

Wat kost het inhuren van een glaszetter? Neem nu contact op met bedrijven in jouw regio, vergelijk het aanbod en kies voor de beste deal. Deze dienst is gratis en vrijblijvend.