ZTA

Als een bepaald soort glas ontworpen wordt dan kijkt men naar de esthetische aspecten en ook naar de functionele aspecten. Daarnaast is het financiƫle aspect ook belangrijk en zijn de gevolgen voor het milieu eveneens van belang. De ontwikkeling van zonwerend glas heeft hier ook een bijdrage aan geleverd. Enkele termen zoals LTA en ZTA komen je dan ook gelijk tegemoet als je het over de verschillende soorten zonwerend glas hebt.

Wat is ZTA?

Zonwerend glas is uiteraard glas wat de zon tegenhoudt. Hierbij wordt vooral de warmte van de zon bedoelt en niet zozeer zonlicht. Het licht mag natuurlijk wel doorgelaten worden door het glas zodat het binnen niet donker wordt. De verhouding tussen lichttoetreding wordt uitgedrukt in LTA. De verhouding van warmte welke wordt doorgelaten wordt uitgedrukt in ZTA. Je ziet bij de verschillende klassen ook de noteringen van bijvoorbeeld zonwerend glas 40/75 staan. Dit zijn de waardes voor ZTA en LTA.

Ontdek wat mogelijk is

Het is natuurlijk interessant om alle technische termen te kennen van zonwerend glas. Het is echter beter om je te focussen op de voordelen ervan. Zo hoef je bijvoorbeeld geen zonwering aan te schaffen en bespaar je op de energiekosten in de woning of op het kantoor. Het is goed om te ontdekken wat de kosten zijn van zonwerend glas en het laten plaatsen hiervan. Daarnaast is het slim om de garantievoorwaarden te leren kennen. Hierdoor is het mogelijk om een totaalbeeld te krijgen van alle mogelijkheden van zonwerend glas, de kosten en de voordelen!

Glaszetters vergelijken?

Door het aanbod te vergelijken kun je een betere keuze maken en mogelijk besparen op de kosten voor het inhuren van een glaszetter. In Nederland zijn er meer dan 1000 glaszetters actief en is het maken van een goede keuze niet altijd even makkelijk. Daarom is het verstandig om offertes op te vragen en het aanbod naast elkaar te leggen. Zo zie je direct wie de beste deal heeft en betaal je niet te veel voor je opdracht. Vraag offertes op.

Wat kost een glaszetter?

Nieuw dubbelglas? Wat kost het inhuren van een glaszetter? Neem nu contact op met bedrijven in jouw regio, vergelijk het aanbod en kies voor de beste deal. Deze dienst is gratis en vrijblijvend.